Lakritskola
med citron och flingsalt
(Recept från tidningen Lantliv)
Underbar mörk kola med både smak av choklad och lakrits. Extra skjuts får smaklökarna av citron och flingsalt. Tvätta citronen noga innan du river skalet (och köp gärna ekologiska) eftersom citrusfrukter ofta är väldigt besprutade. Lakritspulver hittar du i välsorterade mataffärer eller på nätaffärer som säljer bakprylar.
ca 50 kolor
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
2,5 tsk lakritspulver eller ca 10 st krossade turkisk peppar
1 citron, finrivet skal från
1 tsk flingsalt
Klä en form, ca 15 × 20 cm, med ett smort bakplåtspapper. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och koka kraftigt tills termometern visar 123° eller smeten klarar kulprovet. Rör ner lakritsen. Häll smeten i formen, strö över flinsalt och citronskal och låt stelna i kylskåp. Klipp eller skär kolan i ca 50 bitar. Lägg i fina formar eller rulla in i papper.
Lycka till !!
Tack ...... det måste absolut testas på Skogssäter :-)
SvaraRaderakraaaaaaam
De är så goda /M
SvaraRaderaReceptet måste provas...lakrits är gottgott.
SvaraRaderaHa en fortsatt fin kväll
Stor kram